Flera tillslag i Göteborg i jakten på bombman

Det har varit en händelserik dag för göteborgarna. Under förmiddagen framkom det att den man som är misstänkt för explosionen på Övre Husargatan försökt hjälpa en nära anhörig i en hyrestvist i den aktuella fastigheten. Verkställigheten skulle ske med Kronofogden några timmar senare den dagen. I jakten på den misstänkte gärningsmannen har polisen gjort tillslag på flera adresser i eller i närheten av Annedal. Eftersom mannen betecknas som farlig för allmänheten har säkerhetsnivån varit hög med bland annat biträde av räddningstjänsten och prehospital ledningsenhet.

Under tiden som dessa insatser pågått har man också hanterat ett inringt bombhot mot en vårdcentral i Linnéstaden. Vårdcentralen utrymdes inledningsvis men efter kontroll av polisen kunde man inrymma vårdcentralen igen och häva avspärrningarna.

Däremot fortsatte insatserna på andra adresser och ännu vid 18.30-tiden pågick polisens insats. Polisen uppger att man kommer att fortsätta kontrollera olika adresser med kopplingar till den misstänkte mannen som är anhållen i sin utevaro på sannolika skäl.


Friskrivning: Denna text baseras på en pågående händelse. Uppgifterna är inte verifierade av oberoende källor. Texten kan komma att ändras när ytterligare information framkommer eller på grund av händelseutvecklingen – RED.