Morgonruschen nu nära hälften jämfört med före coronan

Veckans Jobb- och Nöjesindikator från Tre visar att antalet människor i rörelse på centralstationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö morgontid har ökat de senaste veckorna. I Stockholm och Malmö är antalet människor i rörelse på morgonen nu cirka hälften av en normalvecka.

Tres jobbindikator, som undersöker hur morgonruschen ser ut i våra största städer baserat på mobiltrafik, har under de senaste veckorna visat på en ökning som kan indikera att fler kontor och arbetsplatser öppnar upp.

– Under de senaste veckorna har vi sett en tydlig ökning i antalet människor på centralstationerna morgontid. Ökningen har stannat av senaste veckan men antalet människor ligger kvar på nivåer som är avsevärt högre än när rekommendationerna att jobba hemma infördes i mars. Det är dock fortfarande långt kvar till nivåerna av en normalvecka innan pandemin, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör på Tre Sverige.

Nöjesindikatorn, som mäter hur många människor som befinner sig i storstädernas mest populära nöjesområden kvällstid, är oförändrad i Stockholm (+0 %) och Malmö (+2 %) senaste veckan. Det är dock värt att påminna om att vid Stureplan i Stockholm och Lilla Torg i Malmö är nu nivåerna uppe nära en normalvecka innan pandemin bröt ut. Vid Kungsportsplatsen i Göteborg minskade antalet människor förra veckan jämfört med förrförra veckan med 14 procent.

Tre:s jobb- och nöjesindikator – Morgonruschen nu nära hälften jämfört med före Corona