Kraftig brand i fabrik i Liljeholmen i Stockholm

Vid 23-tiden larmades Storstockholms brandförsvar om en kraftig brand i en förmodat övergiven fabriksbyggnad i Liljeholmen, i södra Stockholm. Vid framkomst kunde räddningstjänsten konstatera att byggnaden i det närmaste var övertänd. En stor styrka bestående av olika enheter från flera brandstationer larmades till platsen liksom fartyg från Kustbevakningen och Sjöräddningen för att hjälpa till med släckning och miljöskydd genom att lägga ut länsar för släckvattnet som riskerade att rinna ner i kanalen.

Strax efter midnatt beslutade räddningsledaren om att utfärda s k VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) då rökutvecklingen var mycket kraftig och kunde vara mycket ohälsosam. VMA:t togs bort vid 7.30-tiden då röken från byggnaden inte längre anses utgöra någon fara för de boende i närområdet. Storstockholms brandförsvar påpekar att man fortfarande kan känna viss röklukt beroende på vindriktningen.

Polisen har gjort en del iakttagelser och fynd på brandplatsen som kan tyda på att branden är anlagd. En brottsutredning med misstanken grov mordbrand har därför inletts.

Ingen person skadades i branden. Räddningstjänsten bedömer att man kommer att vara kvar större delen av dagen för att se till att branden inte tar sig igen.

Länksamling

Kraftig brand i övergiven fabrik – SVT Stockholm

Storbrand i f d kolsyrefabrik i Liljeholmen – SR P4 Stockholm