”Trygghetsvärdsbilen” i Täby räddade liv

Foto: Bild från Facebook på Trygghetsvärdarna i Norrort.

I Norrort som bl a innefattar Täby och Vallentuna rullar Gustav med ”Trygghetsvärdsbilen” så gott som varje kväll. Innan han tog körkort var han ett känt inslag på sin moped. Men numera har Gustav körkort och då patrulleras norrort med en stripad Volvo V70. Det har bildats en förening där medlemmarna turas om att skapa trygghet för de som bor och vistas i Täby och Vallentuna. I genomsnitt kör man 8-10 mil per vaktpass. På Facebook och Instagram berättar trygghetsvärdarna om vad som händer på när de är ute och gör gatorna trygga.

En viktig uppgift är att synas och att skapa relationer genom att prata med allmänheten. Det är uppenbart att Trygghetsvärdsbilen uppskattas av både allmänheten och samhällets aktörer som kommuner, fältassistenter och kommunpoliser.

Som flera medier redan har rapporterat räddade Gustav och hans kollegor livet på en ung tjej . Det var flickan själv som skrev ett brev för att berätta om den dramatiska natten då hon nästan miste livet. Tack vare trygghetsvärdarna snabba beslut att larma ambulans kunde hennes liv räddas av akutsjukhusets personal.

Läs mer om händelsen där Gustav och hans kollegor räddade liv här.