Stormvarning stoppar skånska tåg

SMHI och dess danska motsvarighet DMI varnar nu för ett omfattande lågtryck som kommer att beröra delar av Sydsverige och delar av Danmark. För Sydsveriges del innebär det upp till 25 meter per sekund i stormbyarna vilket kan ställa till med rejäla problem i bl a tågtrafiken och elförsörjningen.

Trafikverket har som en försiktighetsåtgärd beslutat att ställa in tågtrafiken från söndag eftermiddag och fram till måndag morgon då stormen väntas ha avtagit. Elbolagen har meddelat att man kommer att ha extra personal i beredskap för att hantera nedfallna elledningar.

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm och även varningar för mycket besvärliga väderförhållanden som kan innebära högt vattenstånd och kraftigt regn.

Ställ undan lösa föremål

Räddningstjänsten Syd och Räddningstjänsten Skåne Nordväst uppmanar allmänheten att ta bort alla lösa föremål på tomten och till allmän försiktighet om man ska ge sig ut i den hårda blåsten. Lösa föremål kan flyga iväg med den följden att människor, bilar och annan egendom kan skadas.