Polisen inleder nationell särskild händelse efter terrorattentaten i Europa

Polisen meddelade på förmiddagen att man inlett en s k nationell särskild händelse. Bakgrunden är de terrorattentat som varit i Österrike och Frankrike de senaste veckorna. Polisen betonar att terrorhotnivån är förhöjd sedan flera år tillbaka. Det betyder inte att man nödvändigtvis har kunskap om att ett attentat ska ske på någon viss plats eller viss stad.

Polisen meddelar också att man kommer att ha ökad närvaro och synlighet i storstadsområdena. Man kommer också att vara synliga vid möjliga mål för ett eventuellt terrorattentat.

På bl a sociala medier har det framförts uppgifter om att polisen ber allmänheten att undvika vissa platser. Detta dementeras kraftfullt av polisens kommenderingschef Stefan Hector.

– Det är viktigt att vara källkritisk och jag uppmanar den som vill veta mer om läget och polisens arbete att följa informationen som polisen själv kommunicerar. Naturligtvis ska man även kontakta polisen om man ser något som gör en orolig, något som sticker ut eller bryter mot vanliga mönster, säger Stefan Hector.

Läs mer här

Polisen inleder nationell särskild händelse – Polisen

Råd vid terrorattentat

Se filmen – Råd vid terrorattentat