Mycket kraftig explosion i Nashville – utreds som terrorbrott

Flera amerikanska och svenska medier rapporterar om en mycket kraftig explosion i Nashville i Tennessee (USA). Explosionen inträffade vid halv sju-tiden lokal tid (ca kl 12.30 svensk tid) i Nashvilles nöjeskvarter. På bilder från området kan man se omfattande skador på byggnader, förkolnade träd och utbrända bilar. Tre personer uppges ha förts till sjukhus. Deras tillstånd ska inte vara kritiskt.

Enligt den lokala nyhetskanalen WTVF var polisen på väg till platsen för att kontrollera ett misstänkt fordon när explosionen inträffade. Ca 15 minuter före explosionen spelades ett meddelande upp som ögonvittnen tror kom från del husbil som senare exploderade. Meddelandet uppmanade alla i närheten att omedelbart evakuera området.

I området finns bl a AT&T:s lokaler och troligtvis flera federala byggnader. FBI har kopplats in och har gått ut med en vädjan till allmänheten där man ber om iakttagelser och vittnesuppgifter till händelsen.

Polisen utreder händelsen som ett terrorbrott och staden samarbetar nu nära med federala myndigheter för att klarlägga vad som ligger bakom explosionen.

Länkar till mer information

Witnesses report hearing gunshots, warning before vehicle explosion in downtown Nashville – WTVF

Bil kopplas till kraftig explosion i centrala Nashville – SVT Nyheter

Stor explosion i centrala Nashville – GöteborgsPosten

Explosion in Nashville that damaged dozens of buildings is believed to be an intentional act