Tonåringar misstänks för mordförsök – placerade ut fjärrutlöst sprängladdning

CET: 22.59 – Uppdaterad: 2022-05-11; kl 12.08

Foto: RAPS News (Arkivbild)

Minst tre tonåringar har anhållits av polisen som misstänkta för mordförsök. Ytterligare en person har frihetsberövats och har medtagits för förhör. Polisen larmades vid 19.30-tiden igår kväll, tisdag, om ett misstänkt farligt föremål. Polisen kunde snabbt konstatera att föremålet kunde vara farligt och begärde då polisens nationella bombskyddsenheter till platsen. När bombteknikerna anlände påbörjades dels en teknisk undersökning dels arbetet med att oskadliggöra det som skulle visa sig vara en sprängladdning med fjärrutlösning.

Under cirka fem timmar spärrades gator och områden av och poliser och ordningsvakter posterades ut runt centralstationen, Klaratunneln, Centralbron och Tegelbacken vilket skapade en mycket besvärlig trafiksituation i centrala Stockholm. Vid 23-tiden hördes enligt en frilansfotograf på platsen en kraftig smäll i samband med att bombskyddet oskadliggjorde föremålet.

På onsdagens morgon meddelade polisen på sin hemsida att sammalagt fyra personer frihetsberövats. Tre av har anhållits som misstänkta för mordförsök. Ytterligare en person medtogs till förhör.