Vindsbrand i centrala Örebro – centrum avspärrat och bostäder utrymda

Närikes Brandkår larmades klockan 14.14 idag om lägenhetsbrand i Örebro centrum. Vid framkomst inledde räddningstjänsten livräddning på en person som därefter fördes till sjukhus. Branden spred sig därefter till vinden och andra delar av fastigheten samt till grannfastigheten. Förstärkning kallades in från olika delar av regionen och som mest arbetade ett 45-tal brandmän med att släcka och begränsa skadorna av branden.

Rökutvecklingen var så pass kraftig att räddningsledaren utfärdade ett Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA) om att man skulle undvika röken. Stora delar av Örebro centrum spärrades av under släckningsarbetet.

Den branddrabbade fastigheterna liksom ett hotell evakuerades . Vid 21-tiden meddelade brandkåren att branden är under kontroll men att släckningsarbetet kommer att fortsätta åtminstone hela natten. En grävmaskin ska riva delar av väggen till grannfastigheten för att man ska komma åt brandhärdarna bättre. Brandskadorna är omfattande och uppgår till flera miljoner kronor.

Kraftig vindsbrand i centrala Örebro – stora delar av centrum avspärrat – SVT Örebro

https://www.instagram.com/p/CB5iv-YJbDq/
https://www.instagram.com/p/CB5x-ANIPZx/