Slättgårdsskolan övertänd – branden misstänks vara anlagd

Vid klockan 01.28 larmades Storstockholms brandförsvar om en brand i Slättgårdsskolan i Bredängs centrum, i södra Stockholm. Redan vid framkomst brann fastighetens mittersta del kraftigt. Enligt Räddningsregion Mitt är branden ännu inte under kontroll. I skrivande stund har Storstockholms brandförsvar ett 50-tal brandmän på plats. På grund av byggnadens konstruktion är släckningsarbetet mycket komplicerat.

Vid 8-tiden meddelade räddningstjänsten att det branden spridit sig till alla delar av skolans lokaler och att det är en överhängande risk att fastigheten inte går att rädda. Senare berättade räddningsledaren att skolan har fått mycket omfattande skador. Släckningsarbetet väntas pågå en stor del av måndagen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand alternativt grov mordbrand. Tidigare i år brann det i skolans gymnastiksal som även den misstänks vara anlagd.

Rättelse: I en tidigare version skrev vi att det brann på Slättängsskolan. Det var fel. Artikeln är nu korrigerad. Den branddrabbade skolan heter Slättgårdsskolan inget annat.

Fullt utvecklad brand i Slättgårdskolan i Bredäng

Komplicerad konstruktionsbrand i Slättängskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *